вівторок, 10 серпня 2010 16:58

У Тернополі податковий кодекс порівнюють з Анною Кареніною

У Тернополі податковий кодекс порівнюють з Анною Кареніною

В Тернопільській міській раді вважають, що запропонований Кабміном проект Податкового кодексу обмежує права платника податків та не дає достатньо повноважень органам місцевого самоврядування.

Зокрема, заступник міського голови з економічних питань Петро Гринчишин під час обговорення кодексу, порівняв його з романом Льва Толстого.

"Проект нагадує твір "Анна Кареніна" - 600 сторінок, які швидко проаналізувати дуже важко, - зауважив він. - Спочатку ми вивчали один варіант, тепер бачимо, що надрукували інший. Вже відомо що близько 800 правок до нього зареєстровано в парламенті. Можна тільки надіятися, що всі ці правки будуть конструктивні і в результаті документом, який приймуть, ми всі користуватимемось довго і щасливо", - зазначив чиновник.

Із уже проаналізованого змісту документу Гринчишин зробив висновок, що він, в разі прийняття без змін, буде обмежувати права платників податків.

"Платник податків, згідно проекту, буде зобов"язаний в будь-якому випадку давати пояснення податковим органам і підписуватися під актом перевірки, - розповів заступник міського голови. - Хоча це, як на мене, порушення Конституції. Адже людина має мати право вибору – пояснювати комусь щось, чи не пояснювати. Підписувати, чи не підписувати", - сказав Гринчишин.

Чиновник також розкритикував норму про збільшення податкового навантаження на власників транспортних засобів.

"Зміни в цьому плані можна вносити за років п"ять, коли економічна ситуація в країні стабілізується", — зазначив економіст.

Сам факт підготовки Податкового кодексу Гринчишин розцінює як позитивне явище. Адже, на його думку, коли буде затверджено єдиний документ, що чітко регулюватиме відносини фіскальних органів з платниками податків, то обом сторонам цього процесу працювати стане комфортніше.

Нагадаємо, що депутати у першому читанні ухвалили Податковий кодекс. Документ за редакцією Миколи Азарова, зокрема назвали "податковим гестапо". На сьогоднішній день уряд готує два проекти документу.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі податковий кодекс порівнюють з Анною Кареніною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі