вівторок, 04 січня 2011 17:55

У Тернополі через політичні репресії зірвали бюджетну сесію облради

У Тернополі через політичні репресії зірвали бюджетну сесію облради

Сесія Тернопільської обласної ради, яка мала затвердити бюджет області на 2011 рік, завершилась так і не розпочавшись. Депутати не змогли затвердити порядок денний.

Представники міжфракційної групи "Стабільність і реформи", куди входять "регіонали", представники блоку Литвина та депутати з Єдиного центру не захотіли включати до розгляду питання "Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні".

У той же час представники "Свободи", які були ініціаторами цього питання, не захотіли його знімати. Після кількаразового безрезультатного голосування порядок денний так і не був затверджений. Голова облради закрив засідання сесії. Кожна з ворогуючих сторін в облраді звинувачує іншу в зриві бюджетного процесу.

"Рекомендуємо керівництву регіонального міжфракційного об'єднання, змінити назву із "Стабільність і реформи" на "Деградація і руйнування", що абсолютно відповідатиме їхнім діям в сесійній залі", - заявив голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській облраді Олег Сиротюк.

"Регіонали" у свою чергу оприлюднили заяву, в якій називають "свободівців" "слухняними маріонетками", які виконували волю нав'язану з центрального офісу.

Голова Тернопільської обладміністрації Валентин Хоптян на брифінгу заявив, що вже домовився з головою облради про скликання позачергової сесії облради, де бюджет має бути затверджений. Коли саме відбудеться ця сесія – не уточнюється.

Нагадаємо, дві облради – Львівська та Івано-Франківська сьогодні прийняли рішення, аналогічне тому, за яке сперечалися в Тернополі. Вони звернулися до президента та генпрокурора з вимогою припинити репресії, які ті розпочали проти опозиціонерів. Цим зверненням депутати засудили переслідування екс-міністра навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього першого заступника голови правління НАК Нафтогаз Україна Ігоря Діденка та інших високопосадовців при уряді Юлії Тимошенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі через політичні репресії зірвали бюджетну сесію облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі