пʼятниця, 04 грудня 2020 09:48

У "Слузі народу" заговорили про нову коаліцію проти Коломойського

У "Слузі народу" заговорили про нову коаліцію проти Коломойського
Євгенія Кравчук вважає нелогічним перехід частини колег у "За майбутнє". Фото: delo.ua

Президент Володимир Зеленський схиляє "Слугу народу" до переформатування парламентської більшості. У правлячій верхівці побоюються, що олігарх Ігор Коломойський може перевести лояльних до нього мажоритарників зі "Слуги народу" в "За майбутнє".

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Якщо Коломойський переведе "своїх" мажоритарників у політсилу "За майбутнє", то президентській фракції доведеться домовлятися про нову коаліцію - з участю фракції "Батьківщина".

"Коломойський періодично розкручує ці розмови, виходячи з політичної обстановки або якихось майбутніх голосувань. Умовно кажучи, якщо президент кілька днів поспіль не відповідає на його дзвінки, він знову запускає цю шарманку про коаліцію", - розповів один із джерел в команді президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монобільшості "слуг" більше не існує. У Зеленського проблема з кадрами - ЗМІ

У президентській фракції вважають, що перейти в "За майбутнє" можуть близько 15 депутатів, що дозволить зберегти монобільшість партії, зараз у фракції є 246 осіб, - Gazeta.ua. Також вони зауважують, що більш "поступливим" і надійним партнером може бути група "Довіра" на той випадок, якщо в "слуг" все ж залишиться менш як 226 осіб.

Заступниця голови фракції СН Євгенія Кравчук розповіла виданню, що на цей час жодних заяв про вихід з фракції немає.

"Поки що юридично існує монобільшість, говорити про створення якихось коаліцій передчасно".

Нардепка вважає нелогічним перехід частини колег у "За майбутнє".

"Не можу сказати про цілковиту монолітність фракції. Але повірте, що фракція не ділиться на чиїхось людей або людей, близьких до якогось бізнесмену і фінансово-промислових груп. В основному розподіл депутатів всередині фракції відбувається за причетність до якоїсь галузі, сфери, компетенції".

Президента Володимира Зеленського намагалися заманити на коаліцію з "За майбутнє". Про це розповів народний депутат зі "Слуги народу" Єгор Чернєв.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заговорили про нову коаліцію проти Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі