неділя, 10 квітня 2011 09:57

У Русі побачили шанс розкриття загибелі Чорновола

У Русі побачили шанс розкриття загибелі Чорновола

У Народному Русі України вірять у те, що є шанс розкриття справи загибелі колишнього лідера НРУ, дисидента В'ячеслава Чорновола Генеральною прокуратурою. Але при цьому обов'язково має бути присутня політична воля.

Про це заявив народний депутат від Руху В'ячеслав Коваль.

Зокрема, він зазначив, що вже 12 років точаться розмови навколо загибелі Чорновола. Коваль нагадав, що ця справа вже кілька разів закривалась.

„Але щойно Рух бачить, як виникає проблема із розслідуванням, ми ініціюємо зустріч з генпрокурором і порушуємо знову це питання перед ним. Точно так і цього року - 25 березня відбулась зустріч депутатів від НРУ із Пшонкою", - додав політик.

На його думку, є правильним те, що розслідування має проводити саме Генпрокуратура.

„Тоді є якийсь шанс, особливо за наявності політичної волі, розібратись у цій справі. Вже можна було багато разів поставити у ній крапку, перекваліфікувати її у вбивство, знайти винних. Але, нажаль, поки що цього не відбулось", - наголосив рухівець.

Разом з тим, Коваль зізнався, що те, що справу не закрили зараз, є плюсом.

„Раніше її кожний президент намагався закрити. І вона при кожному президенті фактично закривалась", - сказав нардеп.

Він також припустив, що зі справи Чорновола можуть зробити показове дійство, і додав, що не вірить у справедливе завершення справи Гонгадзе.

„Усі ми не віримо, що справа Гонгадзе завершиться справедливо. Ніхто ж не вірить, і я не вірю", - резюмував Коваль.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вилучила в міліції справу про загибель у ДТП колишнього лідера партії "Народний Рух України" В'ячеслава Чорновола. Про це повідомив його син, депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл.

Як відомо, В'ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі в березні 1999 року неподалік від Києва. За версією МВС, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія сталася випадково.

Зараз ви читаєте новину «У Русі побачили шанс розкриття загибелі Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі