четвер, 07 квітня 2011 18:46

За справу В'ячеслава Чорновола взялася прокуратура

Справа про загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола буде розслідуватися в Генеральній прокуратурі України.

Про це на прес-конференції повідомив нардеп Тарас Чорновіл.

За словами Чорновола, міністерство внутрішніх справ, яке розглядало дану справу докладало усіх зусиль для її закриття.

"Справу передали до МВС не 22 березня, як повідомлялося, а ще в минулому році. Просто більшість керівників силових структур про це навіть не знали, що є підтвердженням того, що справу потихеньку вели до закриття", - сказав він.

Нардеп підкреслив, що кримінальна справа такого характеру може розслідувати виключно Генпрокуратура. Він повідомив, що вже двічі зустрічався з цього приводу з генпрокурором Віктором Пшонкою.

"Я побачив персональну зацікавленість, не можу сказати, що є політична зацікавленість і політична воля у розслідуванні цієї справи, але я побачив нормальну людську зацікавленість і бажання генпрокурора провести всі слідчі дії на належному рівні. І як мені запевнив Віктор Пшонка, справу буде повернуто в прокуратуру", - розповів Чорновіл.

"Я бачу, що воля для розслідування є, оскільки якщо справа збиралися б закривати і спускати його на гальмах, то, очевидно, генпрокурор не брав би за це відповідальність. Справа просто залишили б у міліції", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «За справу В'ячеслава Чорновола взялася прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі