понеділок, 16 листопада 2020 09:34

У Раді розповіли, коли розглянуть питання конституційної кризи

У Раді розповіли, коли розглянуть питання конституційної кризи
2 листопада Дмитро Разумков запропонував повернути е-декларування в первісному вигляді. Фото: УНН

У порядку денному Верховної Ради цього пленарного тижня 17-20 листопада можуть з'явитися законопроєкти, спрямовані на врегулювання конституційної кризи, яка виникла після рішення Конституційного суду України щодо скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Про це розповіла заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді готуються розглядати законопроєкт Разумкова щодо е-декларування

"У попередньому порядку денному роботи Ради немає до голосування жодних законопроєктів щодо КСУ, але це не означає, що вони не з'являться, наприклад, у понеділок. Буде погоджувальна рада - там мають виставити пріоритети. Є законопроєкт Разумкова, який вже готовий до розгляду, отримав схвальне рішення комітету антикорупційної політики, який розглянув альтернативний законопроєкт. Тобто якихось причин не розглядати немає. Хіба би Разумков наполягав, що він хотів би після одужання (від Covid-19. - Gazeta.ua) сам його представити в Раді. Тут питання до нього" - сказала вона.

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Натомість голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс альтернативний проєкт закону. Він запропонував повернути е-декларування в первісному вигляді.

4 листопада депутати від партій "Голос" і "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт, який блокує роботу Конституційного суду України.

5 листопада зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про Конституційний суд України", який пропонує збільшити мінімально необхідну кількість голосів з 10 до 12 для ухвалення рішення Великою палатою КСУ.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розповіли, коли розглянуть питання конституційної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі