понеділок, 03 квітня 2017 11:34

У Раді пропонують взятися за "рошенівського" керівника

У Раді пропонують взятися за "рошенівського" керівника
"Очевидно Порошенко у дитинстві дуже любив казку про Чеполіно" - Ляшко. Фото: apostrophe.ua

Верховна Рада має розглянути питання про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і викликати для звіту її керівника.

Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Влада під прикриттям президента Порошенка прийняли грабіжницьке рішення про встановлення абонплати за лічильники. Ця абонплата вже зарахована у вартість газу. Українцям виставляють додаткові платежі. Щомісяця платитимуть від 220 до 340 гривень", - сказав він.

"Очевидно президент Порошенко у дитинстві дуже любив казку про Чиполіно. Його улюблений герой - сеньйор Помідор, який увів податок на дощ. Сьогодні ввели податок на лічильники, завтра введуть податок на дощ, післязавтра - за те, щоб дихати", - продовжив головний "радикал".

Він додав, що уряд "таємно" підписує меморандум з МВФ. "Де одне із зобов'язань - заморозити підвищення зарплат. Водночас піднімають то вартість газу, то вартість вугілля. Це політика, яку влада веде в інтересах збагачення олігархів", - заявив нардеп.

Ляшко назвав голову НКРЄКП Дмитра Вовка "рошенівським вовком" і запропонував, аби той завтра пояснив "із чого рахують тарифи".

"Чому українці повинні платити за вітчизняний газ за ціною німецького хабу, а вугілля - по ціні "Роттердам-плюс"? Що це за корупція?", - додав політик.

Ляшко закликав до відставки Вовка і заявив про "змову президента із олігархами, за яку платять українці".

Також він заявив про можливе блокування трибуни у парламенті з вівторка - "вимагати скасування рішення про лічильники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція БПП збирається на засідання: можуть звільнити керівника

З 1 квітня споживачі платять за газ як товар (за лічильником чи нормами споживання), а також окремо - за підключення до мережі. Відповідне рішення НКРЄКП прийняла наприкінці березня.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують взятися за "рошенівського" керівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі