понеділок, 07 вересня 2015 12:33

У Раді хочуть не квапитись з формуванням нової поліції - найцікавіші законопроекти

У Раді хочуть не квапитись з формуванням нової поліції - найцікавіші законопроекти
УНІАН

Протягом минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували 68 законопроектів.

Встановити мораторій на внесення змін до Конституції України на період агресії Росії проти України та про винесення на всенародне обговорення проекту змін до Основного Закону щодо децентралізації влади пропонують депутати від Радикальної партії Ляшка. Про це йдеться у проекті постанови. Такий мораторій пропонуються встановити до: виведення з України іноземних військ, військової техніки, бойовиків та найманців; розформування "ДНР" та "ЛНР"; відновлення суверенітету України на усіх тимчасово окупованих територіях та встановлення контролю на всій лінії українсько-російського державного кордону.

Забезпечити одноразовою грошовою допомогою волонтерів та добровольців, які перебували в зоні АТО, пропонують депутати з "Блоку Петра Порошенка", Радикальної партії та "Народного фронту". У проекті змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" передбачається допомога в 304 500 грн., - у разі встановлення інвалідності I групи; 243 600 грн., - у разі встановлення інвалідності II групи; 182 700 грн., - у разі встановлення інвалідності III групи.

У разі смерті зазначених осіб, депутати пропонують виплату такої допомоги сім'ям загиблих в розмірі 609 тисяч гривень.

Відтермінувати формування підрозділів поліції з 3 до 6 місяців з дня набрання чинності відповідного закону пропонує нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Ігор Артюшенко. Подовження строку прийняття на службу депутат пов'язує з прийдешніми місцевими виборами. На думку парламентаря, механізм формування майбутніх підрозділів поліції, зокрема працевлаштування працівників органів внутрішніх справ, на сьогоднішній день не визначений.

"За таких обставин підготовка та проведення 25 жовтня 2015 року місцевих виборів, що збігається у часі з формуванням підрозділів поліції, може негативно позначитися на забезпеченні правопорядку під час виборчого процесу", - йдеться у пояснювальній записці до проекту змін закону.

Звільнити від оподаткування підприємства, які працевлаштовують переселенців з Донбасу пропонують депутати з "Блоку Петра Порошенка". Проектом змін до Податкового кодексу пропонується встановити критерії пільгового оподаткування підприємств, які використовують працю переселенців, аналогічно до критеріїв пільгового оподаткування прибутку підприємств, що використовують працю інвалідів.

Позбавити звання "Народний артист України" Ані Лорак, Таїсію Повалій, Йосипа Кобзона, Миколу Баскова пропонує нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Іван Мельничук. Про це йдеться у відповідному законопроекті.

Законопроект щодо спеціальної конфіскації активів Януковича та його поплічників на користь держави зареєстрували нардепи з "Народного фронту" та "Блоку Петра Порошенка".  "Механізм, який пропонує законопроект надзвичайно простий: на звернення Генпрокуратури суд приймає рішення щодо спеціальної конфіскації конкретних активів, конкретного майна", - пояснювала раніше співатор документу Тетяна Чорновол.

Проект Закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів подав уряд. Текст документ наразі відсутній на сайті Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть не квапитись з формуванням нової поліції - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі