четвер, 23 червня 2011 19:58

У профспілках кажуть, що збільшення пенсійного віку - це взагалі не реформа

У профспілках кажуть, що збільшення пенсійного віку - це взагалі не реформа

Законопроект про пенсійну реформу "не належить до розряду реформ".

Таку думку висловив глава Федерації профспілок України Василь Хара в ефірі Першого ділового каналу.

"Його можна назвати "Про деякі питання стабілізації Пенсійного фонду". Сьогодні в чому проблема? Дефіцит фінансового фонду. Ті процедури, якщо вони, не дай Бог, будуть проведені (збільшення пенсійного віку. - ред.) ... ми загалом можемо отримати не більше 500 мільйонів гривень. Це абсолютно не вирішує проблеми Пенсійного фонду", — сказав він.

Виходом із ситуації, що склалася, Хара назвав зокрема розширення зайнятості населення.

"Дуже велика кількість людей безробітні ... Збільшення кількості робочих місць дає і збільшення фонду оплати праці, на який нараховується страховий внесок і пенсійний, і власне заробітної плати. Друге — вивести економіку з тіні", — зазначив він.

Крім того Хара заявив, що в законопроекті про пенсійну реформу не враховані основні вимоги ФПУ.

"Основні наші претензії, зауваження та протести щодо підвищення пенсійного віку для жінок і чоловіків не враховані. Друге, що не враховано — підвищення страхового стажу. Для жінок — 20 до 30 років, для чоловіків — з 25 до 35 років. І ще — обчислення пенсій за останні три роки, а не за останній рік", — підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У профспілках кажуть, що збільшення пенсійного віку - це взагалі не реформа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі