четвер, 16 червня 2011 19:45

Існує значна ймовірність проходження законопроекту пенсіної реформи другого читання - експерт

Існує значна ймовірність проходження законопроекту пенсіної реформи другого читання - експерт

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". За дане рішення проголосували 245 із 381 народного депутата, зареєстрованого у сесійній залі. "За" голосували 187 народних депутатів із фракції Партії регіонів, 13 із фракції НУ-НС, 15 із групи "Реформи за майбутнє", 20 із фракції Народної партії і 10 позафракційних.

Цей законопроект відповідає запланованим варіантам?

- Так, цей законопроект мало відрізняється від того, що пропонували до цього, — зазначає Олександр Жолудь, 31 роки , економіст Міжнародного центру перспективних досліджень. - Зокрема, як і раніше пенсійний вік для жінок, які отримують пенсію, згідно із загальним законом, буде підвищено з 55 до 60 років, починаючи з 1 вересня 2011 року, з поступовим збільшенням його на 6 місяців щорічно впродовж 10 років. Вік для жінок для отримання державної соцдопомоги буде також підвищено з 58 до 63 років. Для чоловіків-держслужбовців пенсійний вік підвищено до 62 років.

Яка ймовірність того, що законопроект пройде друге читання?

- Ймовірність значна, адже одним з основних моментів, який буде визначати долю цього варіанту пенсійної реформи транш МВФ. Якщо законопроект не пройде, то Україна може не отримати транш.

Можливе певна зміна цього законопроекту в другому читанні?

- Звісно, можливе певна корекція реформи, можливо, приберуть певні моменти. Це буде залежати від того наскільки буде політизовний цей процес, а він буде, на мій погляд, буде політизовний.

Зараз ви читаєте новину «Існує значна ймовірність проходження законопроекту пенсіної реформи другого читання - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі