понеділок, 29 квітня 2024 22:45

Тариф на електрику має покривати витрати державних компаній - заступник міністра

Тариф на електрику має покривати витрати державних компаній - заступник міністра
Заступник міністра енергетики Микола Колісник каже, що потрібно забезпечити Україну власними генеруючими потужностями. Фото: Pexels

Тариф на електроенергію для населення має покривати витрати державного Енергоатома та Укргідроенерго.

Це забезпечить Україну власними генеруючими потужностями, сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник, передає "Главком".

Фінансове навантаження з підтримки пільгового тарифу на електроенергію для населення лежить на державних компаніях. За таких умов тариф має покривати всі фактичні видатки цих компаній, щоб енергосистема мала необхідну їй генерацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго пояснили, чому підвищення тарифу на світло піде на користь енергосистемі

"Питання тарифу є завжди з двох сторін. З однієї сторони, треба розуміти, що це питання надходжень за цим тарифом, а з іншої – він повинен покривати фактичні видатки для того, щоб компанії могли своєчасно виконувати всі необхідні технічні заходи для того, щоб ми мали генерацію і основували свій баланс на генерації всередині країни, а не збалансовувалися імпортом з суміжних країн", - вказав Колісник.

Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня.

Уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення у розмірі 2 грн 64 коп. за кіловат, заявив прем'єр України Денис Шмигаль.

Кабмін також затвердив постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа.

Зараз ви читаєте новину «Тариф на електрику має покривати витрати державних компаній - заступник міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі