вівторок, 08 листопада 2011 18:28

У Польщі розраховують на здоровий глузд Януковича

У Польщі розраховують на здоровий глузд Януковича

Президент України Віктор Янукович разом з польським і німецьким колегами відвідає 15 листопада Польщу, де візьме участь в урочистих заходах з нагоди 200-річчя Вроцлавського університету.

Про це пише Gazeta Wyborcza.

Візит голови української держави має дуже важливе значення для укладання угоди про асоціацію з ЄС у контексті обговорення 7-льотного вироку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до закінчення терміну головування Польщі в Євросоюзі, - пише видання.

"Деякі країни ЄС хочуть блокувати цю угоду (підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС) у зв'язку із застосуванням репресій до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та інших опозиційних політиків. Українське дипломатичне джерело підтвердило візит Віктора Януковича до Вроцлава. І 15 листопада ми чекаємо якогось рішення щодо Юлії Тимошенко. Швидше за все, український парламент, нарешті, прийме зміни до Кримінального кодексу, які скасовують статті, за якими засуджено Тимошенко", - пише Gazeta Wyborcza.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ніколи не поступиться демократією заради партнерства з Україною

Разом з тим, дипломатичне джерело, відповідаючи на запитання про те, чи зможуть німецький і польський президенти переконати Януковича відмовитися від авторитарних методів управління країною і направити її в бік ЄС, сказав: "Часу було мало, але договір про співпрацю Євросоюзу з Україною може бути парафовано до кінця року. Якщо цього не відбудеться, Президент України перебуватиме у тій же ізоляції, що і президент Білорусі. Буде засуджений до одиночного зіткнення з Росією. Я сподіваюся, що здоровий глузд візьме верх в української сторони".

Нагадаємо, 19 грудня відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому будуть оприлюднені офіційні результати всієї двосторонньої роботи за угодою про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі розраховують на здоровий глузд Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі