четвер, 07 вересня 2006 15:25

У Північній Осетії хочуть провести референдум щодо третього терміну Путіна

У Північній Осетії сьогодні прийняли рішення про створення ініціативної групи з проведення референдуму про виключення з Конституції РФ положення, що забороняє займати посаду президента РФ більше двох термінів підряд.

Ініціативна група референдуму створена на зборах, організованих громадською організацією "Згода і стабільність".

- Практично у всіх суб"єктах Росії підтримали ініціативу з проведення референдуму, - заявив голова виконкому цієї громадської організації Валерій Гизоєв.

- 27 вересня цього року планується провести загальні збори представників регіональних підгруп, - сказав він.

Раніше повідомлялося про те, що референдум може пройти 15 грудня цього року. Гизоєв повідомив, що до цієї ініціативи вже готові приєднатися 56 російських регіонів, уся підготовча робота вже завершена і найближчим часом кампанія може стартувати.

Гизоєв - колишній депутат парламенту Північної Осетії. Він відомий у республіці і тим, що в грудні 2003 року під час теракту в московському готелі "Національ" загинула його донька-аспірантка.

Раніше член громадської організації "Голос Беслана" Елла Кесаєва виразила незгоду з пропозицією дозволити Володимиру Путіну балотуватися на третій термін.

- Ми не хочемо більше бачити цієї людини на чолі держави. Саме при ньому стався найстрашніший теракт, якому можна було запобігти, - заявила Кесаєва.

Сам президент Путін неодноразово відмовлявся від подібних змін у Конституції, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Осетії хочуть провести референдум щодо третього терміну Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі