вівторок, 11 січня 2011 10:55

У Партії регіонів "малюють" інвестиційно привабливу Україну

У Партії регіонів "малюють" інвестиційно привабливу Україну

Сьогодні світовий бізнес не боїться інвестувати в Україну. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського підкомітету з питань міжнародної економічної політики Комітету з питань економічної політики Олексій Плотніков, коментуючи інформацію Держказначейства щодо ситуації з обслуговуванням державного боргу.

Зокрема, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Плотніков відзначив, що своєчасне виконання своїх боргових зобов'язань у 2010 році знову повернули Україні довіру не тільки міжнародних фінансових інституцій, але й інвесторів. "Репутація України як позичальника - це дуже важлива репутація у світовій економіці. І своєчасним погашенням боргів Україна підтвердила відповідальність нової влади", - підкреслив політик.

За словами народного депутата, виконання зобов'язань перед кредиторами свідчить, насамперед, про те, що економіка України поступово долає наслідки економічної кризи і починає наповнювати державний бюджет. "Країна поступово вибирається з тієї економічної прірви, в якій опинилася "завдяки" авантюрній політиці попередньої влади, фінансового популізму та безвідповідальності", - сказав регіонал.

Він висловив упевненість, що "зважена і продумана економічна політика" Президента та уряду, а також нові реформи дозволили Україні знову завоювати довіру на світових фінансових ринках.

При цьому Плотніков зазначив, що заяви опозиції про те, що обсяг запозичень став важким для нашої країни, не відповідають дійсності. "Країна не тільки чітко, суворо за графіком повертає наявні борги, але й має позитивну динаміку зростання ВВП, що, безсумнівно, буде сприяти їх якнайшвидшому погашенню", - запевнив парламентарій.

Слід відзначити, що дослідження, проведене восени 2010 року агенцією ділової інформації Thomson Reuters та Австрійським контрольним банком, засвідчило, що у третьому кварталі інвестиційні показники України за всіма критеріями значно впали. Водночас керівник інформаційного департаменту Австрійського контрольного банку Анжель Айкгофф зазначила, що попри скепсис інвестори готові вкладати гроші в Україну.

Нагадаємо, рада директорів МВФ за підсумками завершення першого перегляду програми співпраці з Україною прийняла рішення про виділення другого траншу кредиту у розмірі $ 1,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів "малюють" інвестиційно привабливу Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі