вівторок, 29 травня 2012 16:33

У НУ-НС пояснили, чому не вигідно робити Януковича "персоною нон ґрата" в ЄС

У НУ-НС пояснили, чому не вигідно робити Януковича "персоною нон ґрата" в ЄС
Ярослав Кендзьор розповів, що б змусило Януковича замислитись. Фото: gazeta.ua

Оголошення президента Віктора Януковича "персоною нон ґрата" в Європейському Союзі остаточно штовхне його в обійми Кремля.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор.

Зокрема, на думку політика, вирішення проблеми політичних переслідувань в Україні зрушило б з місця, якби Європейський Союз від погроз та натяків приступив до практичної реалізації того, про що йшлось в резолюціях ПАРЄ та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка

"Варто почати з вищого керівництва держави - з тих, хто безпосередньо причетний до зловживань, на яких акцентує увагу Європа. Тоді б Янукович із своєю свитою уже задумався", - відзначив Кендзьор.

Разом з тим, депутат висловив побоювання, що така реакція і конкретні дії з боку Європи проти українських можновладців - надання статусу "персон нон ґрата" в країнах ЄС, арешт рахунків у банках західних держав тощо - "все це може остаточно штовхнути Януковича убік Росії, чого остання дуже хоче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті хочуть заморозити активи Януковича та його оточення

"Зрештою уся ця історія із Тимошенко, усі ці претензії з боку Німеччини в особі Меркель, Франції в особі екс-президента Саркозі, які є дуже близькими друзями Кремля - Путіна і Медведєва - не просто так. Вони якраз і грали в ці піддавки Москві, щоби Україна ніяк не потрапила до ЄС. А Росія грає свою гру", - резюмував Кендзьор.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пояснили, чому не вигідно робити Януковича "персоною нон ґрата" в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі