вівторок, 29 травня 2012 11:20

Усе так і залишиться на рівні балачок - Кендзьор про скасування недоторканності

Усе так і залишиться на рівні балачок - Кендзьор про скасування недоторканності

Повернення до питання зняття депутатської недоторканності продиктовано наближенням парламентських виборів. Верховна Рада цього скликання не скасує ні депутатську, ні президентську недоторканність. Усе так і залишиться на рівні балачок.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор.

"Не буде вона (недоторканність - ред.) скасована. Фракція регіоналів та її союзники - комуністи, литвинівці та "реформатори" - ніколи не проголосують за варіант, який пропонує опозиція", - відзначив Кендзьор.

Він нагадав, що опозиціонери наполягають зняти недоторканність з усіх - починаючи від президента і завершуючи народними депутатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада може скасувати недоторканність вже 5 липня - Литвин

"І прокуратуру, і суддів, й інших чиновників - всіх вишукати під одну лінієчку. Але на це більшість не піде. У нас же, щоб прийняти наш варіант, голосів не вистачає", - додав політик.

Водночас, за його словами, опозиція розуміє, що якщо зняти недоторканність у тому варіанті, який пропонує Партія регіонів, тоді депутати від опозиції залишаються абсолютно незахищеними.

"Бо не маючи недоторканного статусу і знаючи практику сьогоднішньої влади, будь-хто може легко опинитись за ґратами. Тому опозиція не буде голосувати за варіант більшості у ВР", - наголосив Кендзьор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів дали зрозуміти, що депутати ще довго будуть недоторканними

Разом з тим, він зауважив, що якщо якийсь із вищезгаданих варіантів і буде прийнятий, то його остаточна реалізація, яка потребуватиме 300 голосів, аби змінити відповідну статтю у Конституції, навряд чи відбудеться, "бо таких голосів у цьому парламенті немає".

"Тому все залишиться на рівні балачок", - резюмував Кендзьор.

Зараз ви читаєте новину «Усе так і залишиться на рівні балачок - Кендзьор про скасування недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі