вівторок, 23 липня 2013 23:49

"У нас немає ілюзій про існування якоїсь "Свободи", яка може всіх захистити" – активіст

"У нас немає ілюзій про існування якоїсь "Свободи", яка може всіх захистити" – активіст
Данилюк: "Важливо, щоб були люди, які готові стати проти цих уродів, космонавтів у формі і проти режиму". Фото: Анатолій БАБАК

Захисники із опозиції існують лише у віртуальному інформаційному просторі.

Про це Gazeta.ua заявив координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк, коментуючи відсутність належної підтримки учасників Врадіївської ходи з боку опозиції.

"Ми не живемо у цих ілюзіях про існування якоїсь "Свободи", яка може всіх захистити, – говорить він. – Ми ж не проти, хай би нас, людей захистила "Свобода", "Батьківщина" чи інші. Де вони, скажіть, будь ласка, ці люди, які нас захистять? Де ці захисники існують, крім віртуального інформаційного простору?.. Зверніть увагу, що як тільки біля якогось громадянського вогнища з'являються якісь партійні прапори, відразу на тому все й закінчується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сергій Мельниченко - це продажна шкура з трьома людьми, які його підтримують" - Данилюк

Активіст пояснив, яка різниця між партією та громадською організацією.

"Різниця між нашою організацією і політичними партіями полягає у тому, що нас не цікавить кількість людей, які підтримують чи готові за нас проголосувати. Важливо, щоб були люди, які готові стати поряд проти цих уродів, космонавтів у формі і проти режиму. Тобто нас цікавлять активісти, а не виборці чи вболівальники перед телевізорами", – наголосив Данилюк.

Він також додав: "Наш рух ніхто не фінансує, бо немає такої потреби. У нас усі видатки на організацію практично зводяться до оренди одного офісу, за який ми платимо тисячу доларів на місяць. Увесь наш офіс обладнаний тим, що нам подарували. Принесли меблі, комп'ютери, час від часу ще щось дарують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прапоротримачі, що стоять за 50 гривень, битися з "Беркутом" не будуть" - Олександр Данилюк

На запитання, чи зміниться позиція їхнього руху, якщо якась партія здійснюватиме його фінансування, виставляючи при цьому свої умови, Данилюк зазначив: "А вони не будуть нас фінансувати. Ми у 2012 році робили речі, які насправді опозиції були дуже вигідні – захищали результати виборів. Але при цьому нам ніхто жодної копійки не дав. Більше того, ми зверталися до них і говорили, що робимо корисні речі. Мовляв, може, ви нам допоможете? Вони три місяці розповідали, що, мовляв, "давайте, давайте", а потім уже всі терміни вийшли і ми сказали: "Вибачте, ми поїхали це робити самі".

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає ілюзій про існування якоїсь "Свободи", яка може всіх захистити" – активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі