пʼятниця, 19 липня 2013 18:11

Учасники акції не планують її згортати, "йти їм нікуди" - координатор врадіївців

Учасники акції не планують її згортати, "йти їм нікуди" - координатор врадіївців

Учасники Врадіївської ходи в основній масі залишаються на Майдані, де продовжують свою акцію протесту.

Про це повідомив координатор громадянського руху "Спільна справа", адвокат Олександр Данилюк.

"Частина людей, з тих, хто йшли, поїхали додому, бо за станом здоров'я вже не можуть продовжувати, тому що в основному - це вже не молоді люди, до того ж реально втомлені. Це дуже втомлює - продовжувати акцію в таких умовах. Абсолютно ясно, що в нормальному форматі, навіть без наметів, міліція її проводити не дасть, тому що будь-які спроби повернутися до фронтальної частини Майдану, де знаходиться монумент Незалежності, натикаються на опір міліції", - зазначив активіст.

Данилюк також зауважив, що акцію припиняти не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд ще досі не розпочав розгляд справ активістів з Майдану

"Учасники акції не планують її згортати. Треба розуміти, що цих людей не зібрав невідомо хто і навіщо. А це - люди з реальними проблемами, які зіткнулися з реальною несправедливістю. Їм йти нікуди, вони хочуть вирішити ці проблеми. Тому вони нікуди не підуть . Звичайно, вони були б не проти виступити каталізатором революційних якихось протестів, але у них є і свої питання ", - сказав правозахісник.

Він також повідомив, що до 3 години ночі практично всі затримані були звільнені.

"Щодо деяких активістів вже прийняті судові рішення, за якими вони визнані такими, що не здійснювали ніяких правопорушень. Тобто міліції було відмовлено у їхніх справах. Тому ми будемо звертатися з відповідними заявами про незаконні затриманнях," - заявив Данилюк.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва оштрафував сім з дев'яти активістів, проти яких були порушені справи.

Зараз ви читаєте новину «Учасники акції не планують її згортати, "йти їм нікуди" - координатор врадіївців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі