вівторок, 30 жовтня 2012 18:29

У Кличка дуже сильно переоцінили можливості мажоритарників — політолог

У Кличка дуже сильно переоцінили можливості мажоритарників — політолог
Віктор Небоженко здивований, наскільки кияни виявились ідейними. Фото: ukrinform.ua

У штабі УДАРу здійснили великий промах, коли просили зняти прохідних кандидатів "Батьківщини".

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко, коментуючи перемогу на округах у Києві тих кандидатів від "Батьківщини", яких УДАР просив зняти на користь своїх претендентів. Подекуди "ударівці" зайняли навіть не другі, а треті місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 215 окрузі кандидат Кличка допомагає Іллєнку втримати перемогу

"Це була проблема штабу УДАРу. Крім соціології там був переговорний процес, і мабуть допустили якийсь промах. Якщо люди проходять, а їх просили зняти, що це значить? Це дуже неправильно оцінили їх можливості стати народними депутатами. І ,очевидно, дуже сильно. Якби у Кличка зараз спитали, то він мабуть сказав: "Я не пам'ятаю, щоб ми це обговорювали", - наголосив експерт.

Також політолог каже, що для нього неочікуваним став такий чудовий результат опозиційних мажоритарників у Києві.

"Це дивно, коли люди, не маючи грошей, виграють у грошових мішків. Я не думав, що у Києві такий свідомий народ: усе бере, а голосує інакше. Суть в тому, що так відбувається тільки у Києві. Кияни вважають, що усе, що робиться: дитячі майданчики, парки, фарбування, ремонт доріг, - це все звичайні умови, і якщо ти людина багата, то маєш це зробити. Вони не сприймали це як обмін голосу на матеріальну допомогу", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" обіцяє влаштувати обструкцію "Епіцентру", якщо Герега таки сфальшує вибори

"У нас фактично дві виборчі кампанії наклалися одна на одну, - додав Небоженко, - сильний мажоритарник підтримує партію в окрузі, і навпаки — слабенький мажоритарник спокійно ховається за спину бренду. А в Києві усі сильні мажоритарники соромились того, що вони йдуть від Партії регіонів. А кияни усе відчувають. Для мене дуже велике здивування, що всі багаті люди програли виборчу кампанію ідеологічно налаштованим виборцям".

Зараз ви читаєте новину «У Кличка дуже сильно переоцінили можливості мажоритарників — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі