вівторок, 30 жовтня 2012 16:53

ЦВК пригрозила кримінальними справами за спотворення результатів

ЦВК пригрозила кримінальними справами за спотворення результатів
Фото: news.liga.net

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера пригрозив системним адміністраторам окружних комісій кримінальними справами за підроблені цифри.

Про це він сказав у вівторок, 30 жовтня, в Києві на брифінгу журналістам.

Говорячи про ситуації, коли в електронну систему "Вибори" вносяться дані, які не відповідають даним в паперових протоколах, Магера зазначив, що 29 жовтня такі випадки були на чотирьох ділянках Шевченківського району Києва (округ № 223).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підрахую" 223 округу грозить карна справа

"Ми виявили невідповідність і зажадали від окружної комісії перевірити дані, оскільки у протоколах дільничних комісій цифри правильні, а електронні дані не відповідали дійсності. Я хочу вірити, що це помилка системного адміністратора, в іншому випадку доведеться звертатися в правоохоронні органи. Це стосується всіх системних адміністраторів у всіх комісіях - уважно потрібно вводити дані. Якщо будуть ознаки навмисного спотворення інформації, будуть питання до правоохоронних органів про порушення кримінальних справ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилипишину рахують голоси, віддані за його технічних кандидатів — ВО "Свобода"

Нагадаємо, раніше заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила про випадки, коли системні адміністратори окружкомів відправляють в Центрвиборчком "фантомні цифри", що не відповідають даним в протоколах дільничних комісій.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК пригрозила кримінальними справами за спотворення результатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі