понеділок, 12 липня 2021 19:56

У "Голосі" заявили, що звільнили голову фракції

У "Голосі" заявили, що звільнили голову фракції
У фракції заявили, що лист про звільнення Железняка (на фото ліворуч) вже відправили спікеру Разумкову. Фото: Facebook.com/kira.rudik

Народна депутатка від "Голосу" Олександра Устінова заявила, що парламентська фракція на засіданні звільнила з посади голову, депутата Ярослава Железняка. Про це вона написала у Facebook у понеділок ввечері.

"Тепер тимчасово виконуватиме обов'язки голови фракції кіборг Роман Костенко, заступник керівника фракції.

За таке рішення проголосували 11 народних депутатів, або більшість членів фракції у Верховній Раді. Лист з відповідним рішенням був надісланий спікеру парламенту Дмитру Разумкову", - заявила депутатка.

Нардеп Ярослав Руцишин заявив, що звільненням голови фракції повинні перезапустити роботу "Голосу", яка останні пів року була заблокована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос" топлять - мережі гудуть через Рудик

Натомість Железняк заперечує своє звільнення.

"Згідно з положенням про фракцію "Голос", таке рішення приймається 14 голосами. Навіть якби таке рішення було. Погано, що ніхто Регламент і Положення про фракцію так і не прочитав", - відреагував він.

На сторінці партії "Голос" у Facebook повідомили: "Інформація про нібито звільнення Ярослава Железняка з посади голови фракції "Голосу" у Верховній Раді не відповідає дійсності. Згідно з положенням про фракцію, призначення та звільнення голови фракції та його заступників відбувається не менше, ніж 2/3 голосів від складу фракції".

Ярослав Железняк очолив фракцію "Голос" у січні цього року. Перед цим головою був Сергій Рахманін.

Партія "Голос" потрапила до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Список очолював лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. За "Голос" проголосували 5,82% або 851 722 виборців. У парламенті фракція має 20 депутатів.

Торік у березні Вакарчук залишив посаду голови партії. На його місце обрали Кіру Рудик. У червні 2020-го Святослав склав мандат.

У червні цього року партію залишив волонтер Сергій Притула.

Також минулого місяця стався скандал - п'ятеро народних депутатів "Голосу", зокрема Рудик і Железняк, проголосували за внесення до порядку денного засідання Верховної Ради законопроєктів "Слуги народу", що відтерміновують норму про українську мову в кіновиробництві.

Після цього 10 нардепів із фракції оголосили про створення об'єднання "Справедливість".

Зараз ви читаєте новину «У "Голосі" заявили, що звільнили голову фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі