вівторок, 15 червня 2021 13:34

Частина "Голосу" підіграла "слугам" і вляпалась у скандал

П'ятеро народних депутатів "Голосу" проголосували за внесення до порядку денного засідання Верховної Ради законопроєктів "Слуги народу", що відтерміновують норму про українську мову в кіновиробництві. Про це у вівторок повідомила депутатка від цієї політсили Олександра Устінова.

"Щойно голосами групи Железняка і Рудик, а саме Романа Костенка, Ярослава Руцишина, Кіри Рудик, Андрія Осадчука, Ярослава Железняка протягли в порядок денний законопроєкт 5554, 5554-1 про російську мову.

227 за. Зіграв кожен голос. Тепер знаєте, кому подякувати особисто. Г...но вспливе", - написала депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуг народу" з "русским миром" намалювали в карикатурі

Натомість Железняк заявив, що "відбулася прикра помилка".

"Відповідні постанови про відкликання голосів вже подані мною і колегами. Це не допоможе юридично, але відображає позицію", - заявив він і опублікував заяву голові Верховної Ради Дмитру Разумкову.

Автор: Facebook.com/zheleznyak.y
 

Железняк пообіцяв "блокувати закони на всіх етапах".

На що в коментарях депутатка Ольга Стефанишина йому написала: "Проблема в тому, Ярославе Железняк, що за цю постанову було 227 голосів. Кожен голос важив. Тепер ваше відкликання і "визнання помилки" вже нічим не допоможе".

"Друзі, рішення про включення в порядок денний законопроектів 5554 та 5554-1 було помилковим. Ми категорично не сприймаємо русифікацію українців, тому підтримуємо українську всюди — у кіно, на телебаченні, в обслуговуванні, навчанні тощо", - заявила Кіра Рудик.

"Я виступав перед голосуванням і пояснив, чому не можна підтримати це. П'ять представників "Голосу" проігнорували. Сором", - написав нардеп від "ЄС" Володимир В'ятрович.

Нардепи від "Слуги народу" Микита Потураєв і Євгенія Кравчук є авторами законопроєкту №5554, яким пропонують відтермінувати норму про українську мову в теле- й кіновиробництві. Минулого тижня Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроєкт.

Також депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева подала законопроєкт, яким хочуть дозволити навчання іноземців у ВНЗ російською мовою.

Теперішнє керівництво партії "Голос" може піти на коаліцію зі "Слугою народу", повідомляв минулого тижня народний депутат Ярослав Юрчишин.

Депутатка Соломія Бобровська заявила, що 10 народних депутатів з фракції вирішуватимуть щодо подальшого перебування в партії. Фракція нараховує 20 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Частина "Голосу" підіграла "слугам" і вляпалась у скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі