понеділок, 08 лютого 2021 11:44

У Єврокомісії просять ЄС пожертвувати вакцини для України

У Єврокомісії просять ЄС пожертвувати вакцини для України
Країни ЄС закликають пожертвувати для України вакцини. Фото: pixabay

Зробити пожертву вакцин для України заохотила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Такий заклик вона висловила до європейських держав під час онлайн-включення для виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Президентка звернула увагу на ініціативу COVAX, завдяки якій Україна отримає 1-ші партії вакцин від коронавірусу. Ними почнуть щепити людей вже цього місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент назвав людей, для яких скасовуватимуть карантин

"Ще мільйони доз вакцини надійдуть до України до літа. Європейський Союз - найбільший донор ініціативи COVAX, і ми цим пишаємось. І ще на додачу до COVAX я попросила членів ЄС пожертвувати їхню частину вакцин для України. Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Їх ретельно перевірили незалежні Європейські агентства з лікарських засобів. Євросоюз на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії, тому що всі ми одна європейська родина", - повідомила президент ЄК.

Польща дала можливість Україні придбати вакцину від коронавірусу за її європейською квотою, яка дозволяє закупити Covid-вакцину за "непоганою ціною".

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії просять ЄС пожертвувати вакцини для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі