понеділок, 08 серпня 2011 09:47

У БЮТ побачили після арешту Тимошенко торгове ембарго України

У БЮТ побачили після арешту Тимошенко торгове ембарго України

Арешт екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко закриває для України перспективу вступу до зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом, а також унеможливлює отримання кредитів від Міжнародного валютного фонду (МВФ). У цьому переконана глава парламентського комітету з питань промислової, регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська (фракція БЮТ-Батьківщина).

Як повідомила прес-служба політика, Королевська вважає, що тривалі переговори, які вела Україна зі своїми європейськими партнерами, тепер будуть малорезультативні.

"Згідно із досягнутою домовленістю між Україною та Євросоюзом, всі питання щодо вступу повинні були бути погоджені до саміту Східного партнерства, запланованого на 29 вересня. За словами обох сторін, переговори про наше членство в європейській зоні вільної торгівлі вийшли на завершальну стадію. Але тепер про багаторічну роботу можна забути. Українська влада продемонструвала всьому світу, наскільки далеко знаходиться від базових європейських цінностей", - заявила народний депутат.

Королевська також переконана, що арешт Тимошенко ставить під сумнів отримання кредитів по лінії МВФ: "Тепер можна припинити дискусії про доцільність кредитування по лінії МВФ. Наступний транш кредиту тепер для Україні відкладено на невизначений час".

"Бютівка" зазначила, що якщо влада не одумається і не виправить ситуацію, то наслідки для України будуть ще більш серйозними. Аналізуючи реакцію країн Європи і США з приводу арешту лідера "Батьківщини", депутат прогнозує, що за першими кроками можуть бути й більш серйозні дії - аж до негласного торгового ембарго по відношенню до України.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ побачили після арешту Тимошенко торгове ембарго України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі