середа, 11 жовтня 2023 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена відповіли, чи вплине допомога Ізраїлю на підтримку України

У Байдена відповіли, чи вплине допомога Ізраїлю на підтримку України
США ресурси, інструменти та можливості, щоб ефективно допомогти обом країнам. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки здатні надати допомогу Ізраїлю і водночас продовжувати підтримувати Україну.

Про це заявив головний радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, йдеться в повідомленні Білого дому, передає Gazeta.ua. Його запитали, чи війна Ізраїлю з ХАМАС не ускладнить для адміністрації Джо Байдена підтримку України та союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Ми здатні підтримати Україну в Європі, підтримати наших союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні та підтримати нашого близького союзника Ізраїль у скрутну годину. Ми вважаємо, що у нас є ресурси, інструменти та можливості, щоб ефективно це робити", - сказав посадовець під час брифінгу.

Він зауважив, що частина роботи адміністрації президента США якраз і полягає в тому, аби забезпечити координацію на всіх перелічених напрямах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні сказали, чи вводитимуть США війська в Ізраїль

Необхідні для продовження підтримки України ресурси вартують тієї ціни, яку доведеться заплатити в разі розширення російської агресії в Європі.

"Краще підтримувати українців, які твердо протистоять російській агресії, і робити це на постійній основі, для чого у нас є бюджет. У нас також є бюджет, щоб ми могли забезпечити Ізраїль тим, що йому потрібно. І ми рішуче відкидаємо думку про те, що США не можуть одночасно підтримати волелюбний народ України і допомагати Ізраїлю", - підкреслив Салліван.

Президент США Джо Байден розпорядився надати додаткову допомогу Ізраїлю. У Пентагоні заявили про відправлення авіаносної групи ВМС США до Середземномор'я.

7 жовтня Ізраїль зазнав ракетного обстрілу, а бойовики ХАМАСу проникли на територію країни, вбили людей і взяли заручників.

Станом на вечір 9 жовтня в Ізраїлі загинули понад 900 людей, включно з іноземними громадянами. Щонайменше 2616 осіб отримали поранення.

Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію "Залізні мечі".

Зараз ви читаєте новину «У Байдена відповіли, чи вплине допомога Ізраїлю на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі