субота, 12 червня 2010 07:30

У Азарова знайшли альтернативу російському газу

У Азарова знайшли альтернативу російському газу

Уряд прийняв рішення про будівництво терміналу з перевалки скрапленого газу в Одесі.

Про це у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу Інтер заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

"Відповідна постанова була прийнята місяць тому. У нас пройшли перспективні переговори з азербайджанськими партнерами, які з Румунією і Болгарією будують термінал скрапленого газу у Кулеві (Грузія). Ми будемо там партнерами з купівлі певних об'ємів скрапленого газу і поставок його у нашу країну через термінал в Одесі", - розповів урядовець.

За його словами, програма розрахована на 4 роки.

"Відповідні листи підтримки ми написали. Вартість будівництва близько $1 млрд, але воно дуже швидко окупиться", - наголосив Бойко.

Відповідаючи на запитання, звідки будуть брати ці кошти, міністр відповів: "У нас є відповідна програма з Євросоюзом. У рамках цієї програми загальна сума фінансування близько $3 млрд".

На запитання про те, скільки Україна зможе купувати газу, Бойко сказав, що розраховує на 5 млрд кубів на першому етапі і ще 10 на другому.

Наостанок телеведучий запитав у міністра, навіщо тоді потрібен "Газпром". Бойко у відповідь пожартував: "Я сподіваюсь, що ви не скажете про це "Газпрому".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знайшли альтернативу російському газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі