вівторок, 22 травня 2012 17:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники клянуться, що не знімають процедури Тимошенко на відео

Тюремники клянуться, що не знімають процедури Тимошенко на відео
У пенітенціарній службі стверджують, що Тимошенко охороняють лише жінки. Фото: segodnya.ua

Жодних відеокамер, у тому числі і прихованих, в приміщеннях лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, де проходить медичні процедури засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, не встановлювалося, стверджують у Державній пенітенціарної службі України.

"У приміщеннях лікарні, де Тимошенко проводяться медичні процедури, жодних відеокамер (у тому числі і прихованих) не встановлювалося і, відповідно, відеоспостереження не ведеться", - заявили в пенітенціарній службі у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить чесних журналістів оприлюднити розслідування про свавілля влади - Забзалюк

Разом з тим, у відомстві відзначають, що в медичній палаті Тимошенко встановлені камери відеоспостереження, які передбачені національним та міжнародним законодавством.

"Але при відвідуванні лікарями Тимошенко для проведення будь-яких оглядів відеозйомка в палаті не ведеться - відеокамери в цей час завішують. Про це йдеться у відповідних щоденних актах за підписами співробітників пенітенціарної служби та лікарів", - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко таки позивається до суду через розголошення інформації про її лікування

У пенітенціарній службі також спростували слова захисника Тимошенко Сергія Власенка про те, що його підзахисну в лікарні охороняють співробітники Качанівської виправної колонії чоловічої статі.

"У зв'язку з цим Державна пенітенціарна служба України заявляє, що ця інформація є брехнею і ще раз роз'яснює, що безпосередньо охорону Тимошенко у медичній палаті здійснюють співробітниці (жінки) виправної колонії", - підсумували у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники клянуться, що не знімають процедури Тимошенко на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі