середа, 01 серпня 2012 18:24

Тягнибок про повернення у паспорті графи "національність": "Деякі мої друзі-неукраїнці самі цього хочуть"

Тягнибок про повернення у паспорті графи "національність": "Деякі мої друзі-неукраїнці самі цього хочуть"
Олег Тягнибок вважає, що повернення у паспорті графи "національність" посилить українську державу. Фото: novaya.com.ua

Відновлення в українських паспортах графи "національність" лише посилить національну ідентичність кожного, і силу України - стверджує голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Політик заявив це після з'їзду партії у відповідь на запитання кореспондента Gazeta.ua, чи не вважає він, що ця ініціатива партії стане хорошим козирем для опонентів "Свободи" в агітації проти них.

"Навпаки. У мене є особисті друзі, які неукраїнці за національністю. І вони дуже хочуть, щоб в паспорті, де на першій сторінці є золотий тризуб святого Володимира, писало їхню національність, - сказав Тягнибок. - Якщо він грузин, то він - громадянин України-грузин. Якщо він росіянин - громадянин України-росіянин. Ніхто не повинен соромитися молока своєї матері й виховання своїх батьків. І повернення у паспорті графи "національність", повернення цього у свідоцтві про народження лише посилить свою національну ідентичність, це тільки посилить українську державу".

Політик вважає, що до непорозумінь чи конфліктів, зокрема дискримінації представників певних національностей, це не призведе.

"Ми, українці, будемо пишатися, що мої діти записані українцями. Гагаузи будуть пишатися, що їхні діти записані гагаузами. Білоруси будуть пишатися, що їхні діти записані білорусами. Але ми всі громадяни України, ми мешкаємо в цій державі й готуємо наш спільний український дім на благо великої перспективи, Великої України", - зазначив він.

Відповідь Тягнибока завершилась оплесками однопартійців.

Також журналісти спитали лідера "Свободи", чи співпадіння те, що 98% кандидатів у народні депутати від "Свободи" - українці за походженням.

"Так склалося", - відповів той.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок про повернення у паспорті графи "національність": "Деякі мої друзі-неукраїнці самі цього хочуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

100

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі