середа, 15 червня 2022 16:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потребує часу" - генсек НАТО прокоментував постачання найсучаснішої зброї Україні

"Потребує часу" - генсек НАТО прокоментував постачання найсучаснішої зброї Україні
Єнс Столтенберг заявив, що постачання зброї в Україну потребує певного часу. Фото: East News

Лідери НАТО надають Україні необхідне сучасне військове обладнання на зброю.

Однак їхнє практичне постачання потребує певного часу. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції перед зустріччю міністрів оборони країн-членів Альянсу, передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, час потрібен на те, щоб українські військові навчилися поводженню з новою зброєю.

"Деякі зусилля потребують часу. Це саме та причина, чому ми матимемо обговорення сьогодні, як на рівні міністрів, так і в форматі Контактної групи під егідою США. Ми зустрінемося з українськими представниками, щоб ідентифікувати виклики та проблеми, які вони порушують разом з нами, як прискорити доставку зброї. Маємо визнати, що така доставка забирає більше часу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога Україні: скільки зброї надали США з початку війни

Столтенберг наголосив, що Альянс передає Україні більше зброї далекого радіусу дії, сучасніші системи протиповітряної оборони, артилерію, більше важкого озброєння, а також більше зброї стандартів НАТО.

Генсек наголосив, що у НАТО почали допомагати модернізації ЗСУ з 2014 року. З того часу обсяги наростили, тому що повномасштабне вторгнення Росії розвідувальні органи передбачили заздалегідь.

Крім того, Столтенберг підкреслив, що допомога Україні зросла протягом останніх місяців. Зокрема, йдеться про перехід від зброї ще радянської ери до зброї стандартів НАТО.

"Це лише підкреслює важливість якомога тіснішої координації з українцями, щоб робити це в найкращий спосіб. Йдеться про доставку як зброї, так і ... пального, медичні поставки, різного роду захисні пристрої та багато інших видів постачання, а також організацію тренування в країнах НАТО", - підсумував генсек Альянсу.

У Брюсселі стартувала зустріч керівників оборонних відомств з усього світу. На ній обговорять військову допомогу Україні. На зустрічі присутній міністр оборони України Олексій Резніков.

Перша зустріч у новому форматі відбулася 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися майже 40 країн, зокрема з НАТО. Взяли на себе зобов'язання щодо військової допомоги Україні. Друга зустріч відбулася 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Потребує часу" - генсек НАТО прокоментував постачання найсучаснішої зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі