понеділок, 22 січня 2024 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Трамп заявив, що припинить війну РФ проти України ще до своєї інавгурації

Трамп заявив, що припинить війну РФ проти України ще до своєї інавгурації
Дональд Трамп хоче якнайшвидше припинити війну РФ проти України. Фото: Getty Images

45-й президент і кандидат в майбутні президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп запевнив, що зможе закінчити війну Росії проти України ще до моменту, коли офіційно зайде у Білий дім.

Це станеться, якщо він здобуде перемогу на виборах, наголосив під час своєї зустрічі з прихильниками у штаті Нью-Йорк, передає 24 Канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська розвідка спрогнозувала, скільки Україна протримається без допомоги від США

"Я її врегулюю. Я знаю Путіна, я знаю Зеленського дуже добре, я знаю обох. Ми врегулюємо це, це потрібно врегулювати. Це кровопролиття зараз там. Відновимо мир за допомогою рішучості", - наголосив Трамп.

Він підкреслив, що Європі потрібно буде наростити витрати на Україну, щоб зрівнятися зі США. Адже зараз суми не порівняні - Європа буцімто у 10 разів менше грошей спрямувала Україні.

Трамп раніше не раз говорив, що має "план" із забезпечення миру в Україні протягом 24 годин у разі повернення на найвищу посаду. Після перемоги на праймериз у штаті Айова на початку тижня Трамп знову повторив, що в разі перемоги на виборах "дуже швидко" завершить війну.

Президент Володимир Зеленський вкотре запросив його в Україну.

За словами Зеленського, він буде радий побачити політика за тієї умови, якщо Трамп зможе зупинити війну з Росією протягом 24 годин, як він колись обіцяв.

Зараз ви читаєте новину «Трамп заявив, що припинить війну РФ проти України ще до своєї інавгурації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі