пʼятниця, 10 травня 2024 12:15

Трамп обіцяє скасувати рішення Байдена в обмін на повернення до Білого дому - ЗМІ

Трамп обіцяє скасувати рішення Байдена в обмін на повернення до Білого дому - ЗМІ
Дональд Трамп пообіцяв скасувати рішення Байдена, які стосуються нафтогазової галузі та екологічної політики. Фото: eastnews.ua

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв главам нафтових компаній розвернути державну політику, якщо вони дадуть гроші для його виборчої кампанії.

Трамп збирається одразу після обрання скасувати рішення Джо Байдена, яким він призупинив надання нових дозволів на експорт зрідженого природного газу, пише The Washington Post із посиланням на власні джерела.

"Ви всі досить багаті і маєте зібрати $1 млрд, щоб повернути мене до Білого дому", - сказав Трмап під час зустрічі з гендиректорами найбільших американських нафтових компаній.

Він заприсягся негайно скасувати десятки екологічних правил і політик президента Байдена і зупинити ухвалення нових.

На зустрічі були присутні гендиректор і засновник Venture Global Майк Сабель і генеральний директор Cheniere Energy Джек Фуско, проєкти яких безпосередньо виграють від скасування паузи. Згідно зі списком присутніх, отриманим газетою, інші учасники були представниками компаній Chevron, Continental Resources, Exxon і Occidental Petroleum.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи не допомогли: суд може арештувати Трампа за неповагу

Трамп пообіцяв видати дозволи на буріння у Мексиканській затоці й скасувати обмеження на буріння на півночі Аляски.

"Ви чекали на дозволи п'ять років. Ви отримаєте їх у перший же день", - нібито сказав Трамп гендиректорам.

Політик також пообіцяв скасувати указ Байдена щодо електромобілів. Йдеться про правила, які вимагають від автовиробників зменшувати шкідливі викиди від автомобілів.

Речник передвиборчого штабу Байдена Аммар Мусса відреагував на статтю, заявивши, що Трамп "продає людей в інтересах Біг Ойл заради чеків на кампанію".

"Трампу не важливо, що нафтогазові компанії беруть від робочих сімей і американців середнього класу все, що їм заманеться, отримуючи водночас рекордні прибутки. Якщо Дональд може перевести чек у готівку, він зробить усе, що вони скажуть", - сказав Мусса.

Європа повинна збільшити допомогу Україні до розмірів американської, заявив 45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп в інтерв'ю журналу Time.

Раніше колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вже критикував Європу за недостатню допомогу Україні.

На початку березня прем'єр Угорщини Віктор Орбан після зустрічі з Трампом заявив, що у разі повторного обрання на посаду президента США, Трамп виступатиме проти будь-якої підтримки України у війні з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Трамп обіцяє скасувати рішення Байдена в обмін на повернення до Білого дому - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі