неділя, 22 вересня 2024 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Трамп насправді не знає, як закінчити війну - Зеленський

Трамп насправді не знає, як закінчити війну - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався із американським виданням The New Yorker. Фото: president.gov.ua

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп насправді не знає, як закінчити війну.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The New Yorker.

"Навіть якщо він (Трамп. - Gazeta.ua) думає , що знає як", - сказав Зеленський.

"Я бачив багатьох лідерів, які були переконані, що знають, як закінчити її (війну. - Gazeta.ua) завтра, але коли вони занурювалися у неї глибше, то розуміли, що все не так просто", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидатка у президенти США Гарріс офіційно прокоментувала зустріч із Зеленським

Говорячи про кандидата у віцепрезиденти США від республіканців Джея Ді Венса, Зеленський сказав: "Думка про те, що світ повинен закінчити цю війну за рахунок України, є неприйнятною".

"Але я не вважаю цю його концепцію планом у будь-якому формальному сенсі. Це була б жахлива ідея, якби людина дійсно збиралася її реалізувати, змусити Україну взяти на себе витрати на припинення війни, відмовившись від своїх територій. Але це, безумовно, ніколи не станеться. Такий сценарій не мав би жодного підґрунтя у міжнародних нормах, у статуті ООН, у правосудді", - сказав Зеленський.

Говорячи про розмову з Трампом, президент України сказав: "Ми з ним розмовляли телефоном, і його меседж був настільки позитивним, наскільки це можливо, з мого погляду. "Я розумію", "я надам підтримку" і так далі".

"Нехай пан Венс почитає історію Другої світової війни, коли країна була змушена віддати частину своєї території одній конкретній людині. Що зробила ця людина? Заспокоївся чи завдав нищівного удару по європейському континенту - багатьом народам у цілому, і єврейському народу зокрема? Нехай він (Венс. - Gazeta.ua) почитає. Єврейський народ є потужною силою у Сполучених Штатах, тож нехай вони проведуть просвітницьку кампанію і пояснять, чому мільйони людей загинули через те, що хтось запропонував відмовитися від клаптика території", - заявив Зеленський.

Раніше Джей Ді Венс заявив про створення "демілітаризованої зони" на території України і відмову України від вступу до НАТО.

Наступного тижня президент України відвідає США. Зеленський зустрінеться із президентом США Джозефом Байденом і кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Трамп насправді не знає, як закінчити війну - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі