четвер, 10 листопада 2011 18:55

Томенко не вірить у перемогу опозиції на виборах

Томенко не вірить у перемогу опозиції на виборах

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що в БЮТі готові на будь-які компроміси заради єдиного списку від опозиційних сил по мажоритарних виборчих округах на парламентських виборах у 2012 році.

Про це він сказав сьогодні в Рівному під час зустрічі з місцевими журналістами.

"Наш підхід такий – готуємо документ з трьох частин. Перша частина - як ми діємо в наступному парламенті, друга - як ведемо передвиборчу кампанію, а третя, найважливіша, називаємо 225 кандидатів, єдиний список від опозиційних сил. Це – єдиний наш ресурс і можливість перемагати на округах", - зазначив Томенко.

"Ми як найвпливовіша й найпопулярніша за дослідженнями в опозиції партія, готові йти на всі компроміси, щоб був єдиний список мажоритарних кандидатів у депутати від опозиції. Якщо на Рівненщині, наприклад, на окрузі є харизматична, сильна та популярна людина, а в нас там немає кандидата, то ми готові розглядати це питання", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради — Небоженко

За словами політика, якщо по мажоритарних округах кандидати від опозиції підуть розрізнено, то програють.

"Якщо не дай Бог буде 20 кандидатів, залежних, незалежних, чи самостійних – нам кінець. Треба сказати правду й не дурити одне одного. А що це означає. А це означає 300 голосів у них, зміна Конституції, 15 років, або не знаю скільки там президенту. А змінити Конституцію й вибрати президента в парламенті тоді буде елементарно. Ми ж розуміємо, чим це все може закінчитися. Тому ми готові на будь-які компроміси, щоб 2012 рік не пропустити для української демократії", - заявив політик.

Микола Томенко вважає, аби парламентськи вибори в 2012 році проводили за діючою системою, то опозиційні політичні сили одержали б 250 депутатських мандатів і змогли б сформувати більшість.

"Саме тому влада ініціює зміну виборчої системи", - пояснив політик.

Зараз ви читаєте новину «Томенко не вірить у перемогу опозиції на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі