вівторок, 28 грудня 2010 12:13

Томенко каже, що Генпрокуратура перетворилась у підрозділ "регіоналів"

Томенко каже, що Генпрокуратура перетворилась у підрозділ "регіоналів"

Генпрокуратура перетворилась у підрозділ якоїсь міської організації Партії регіонів.

Про це сказав віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, коментуючи побиття "бютівців" у парламенті 16 грудня і заяву Генпрокурора про те, що йому не достатньо відеоматеріалів для того, щоб роздивитися, хто бешкетував у ВР.

"Мене дивує заява Гепрокурора про те, що йому треба за якоюсь складною процедурою продивитися у кого з депутатів розбиті голови. Це свідчить про те, що попри всі аванси, які давали силовим структурам раніше, 16 грудня прокуратура перетворилась не просто у підрозділ Адміністрації президента, а підрозділ якоїсь міської чи обласної організації Партії регіонів", - обурився нардеп.

За його словами, у цьому випадку Генпрокуратура поставила себе дуже низько.

"Це є свідчення того, що у нас просто немає в країні Гепнрокуратури", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде проведена позачергова сесія Ради у зв'язку із цими подіями, Томенко сказав: "Якщо вдасться зібрати 150 депутатських підписів, переконати цих людей. Ми знаємо, що у БЮТ залишилося 114 депутатів, які підтримують єдину позицію партії. Тоді голова Ради зможе протягом 2- 3 днів думати, як йому діяти. Якщо на 1- 2 січня будуть ці підписи, то тоді 4-5 січня можна провести засідання. Але більш реально вже на засіданні 10 січня прийняти рішення про обговорення арештів опозиціонерів", - зауважив Томенко.

Нагадаємо, ввечері, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки ряд бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлені п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко каже, що Генпрокуратура перетворилась у підрозділ "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі