субота, 14 січня 2023 14:45

Ткаченка запитали про звання у Повалій, Лорак, Кіркорова
3

Міністерство культури та інформаційної політики розробило законопроєкт щодо механізму позбавлення звань чи орденів, сказав Олександр Ткаченко.
Фото: Facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua
Ані Лорак з Філіпом Кіркоровим і речником президента РФ Путіна Дмитром Пєсковим.
Таїсія Повалій розважала росіян на новорічному "вогнику" на кремлівському телебаченні.

Міністерство культури та інформаційної політики розробило законопроєкт щодо механізму позбавлення звань чи орденів.

Документ винесуть на засідання уряду, після цього спрямують до парламенту. Про це сказав міністр Олександр Ткаченко в інтерв'ю "Укрінформ".

Ткаченка запитали про те, що співачки з України Таїсія Повалій, Ані Лорак, росіяни Філіп Кіркоров, Микола Басков зберігають звання народних артистів України.

"Зараз законодавчого механізму позбавлення звань чи орденів не існує ‒ лише є можливість нагороджувати. Зараз ми реєструємо проєкт закону, який розробило міністерство, про подолання наслідків русифікації. Він містить норми, що дозволять державі позбавляти підсанкційних осіб звань чи орденів. З боку колег-депутатів є повне розуміння та підтримка ініціативи", ‒ сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачку Лободу зроблять персоною нон ґрата у Литві: відома причина

"Я думаю, що такого роду закони ‒ це питання тижнів", ‒ сказав Ткаченко.

Торік президент Володимир Зеленський затвердив санкції РНБО проти низки артистів з України і РФ. У санкційний список потрапили артисти Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова.

У липні 2016-го, на третій рік воєнної агресії РФ проти України, Ані Лорак виступала на святкуванні 320-річчя військово-морського флоту Росії в Санкт-Петербурзі.

А Таїсія Повалій розважала росіян 9 травня цього року. Також Повалій розважала росіян на новорічному "вогнику" на кремлівському телебаченні.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченка запитали про звання у Повалій, Лорак, Кіркорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі