пʼятниця, 22 червня 2012 11:09

"Тиждень вмиватися не буду, щоб поцілунок Кличка не змити"
15

Фото: Інна Іщук

Четвертий спортивний майданчик відкрив Віталій Кличко вчора в Черкасах. Всього по Україні їх більше 100. Це відбувається в межах соціального проекту "Клич друзів — граймо разом" від фонду братів Кличків.

О 12.05 у сквері "Надія" поблизу Дитячої обласної лікарні зібралося більше 100 осіб. Віталій Кличко підходить до мікрофону:

"7 июля в 11 часов вечера сможете увидеть как Володя боксирует против американца Тони Томпсона. Вот от начинал с такой же площадки, с которой начинаете вы. И вырос таким сильным и мужественным, - говорить російською Віталій. - Кожен із вас почне так займатися і стане таким же сильним. Так, що 7 липня не пропускайте бій".

Усі аплодують. До слова запрошують місцевого жителя Сергія Романова.

"Ми й не знали, що мрії збуваються", - каже чоловік. Кличко вручає йому сертифікат на майданчик. Після вступного слова ведучий запрошує всіх пограти у баскетбол. Віталій стає біля кільця, що якраз йому в ріст. Хлопці починають кидати м'яч, Віталій ловить і віддає назад.

"От дивіться на мене: треба вирости до такої висоти, щоб просто класти м'яч у корзину", - жартує Віталій.

Біля натовпу стоїть 29-річна Ірина Костенко. У руках тримає фотоапарат.

"Аби просто так сфотографувати, бо вона той м'яч і не підніме, - звертається до своєї матері. - Моя 3-річна донька так любить бокс. Каже: "Мама, як ти можеш спати, коли там дядя наш б'ється. А потім, після бою, прибігає в кімнату й хвалиться, що Кличко побив поганого дядька".

Після гри в баскетбол Віталій починає роздавати автографи. Люди з плакатами, календарями, листівками оточують спортсмена. Крізь натовп проштовхується Віра Георгієвська, 65 років. У руках тримає книгу Оксани Пушкіної про долю Кличків.

О 12.47 Віталій намагається пройти до машини. До нього підбігає Лариса Лисенко з букетом ромашок. Через кілька хвилин відходить і йде до подружки: "Ти уявляєш, він усіх роздвинув, взяв букет і поцілував мене, - радісно вигукує Лариса Лисенко. Показує праву щоку. - Тепер щаслива весь день ходитиму. Геть і тиждень вмиватися не буду, щоб не стерти".

На тротуарі стоїть 3 жінки.

"То що ти хоч встигла? - запитує Віра Бочкова, 63 роки, в Катерини, 17 років. Дівчина виймає із сумки листівку з фотографією спортсмена. - Молодець, що Кличко приїхав. Усі щасливі. І Володимир нехай приїжджає. По телевізору дивилися, то наче такий здоровий, а тут такий гарний. Геть і влюбитися можна. Ну такий вже гарний. Такий маленький, тільки що високий. Хай просто приїжджає. Наприклад до Пагорба Слави, щоб побалакати. Але ми вже подивилися, душу заспокоїли".

Цього року ще відкриють майданчики у Хмельницьку, Миколаєві,Бахчисараї, Луганську, Коростені, Комсомольську.

"На сьогодні загального спортивного руху в Україні немає, а дуже важливо, щоб заняття фізкультурою було масовими. Сьогодні ж знищуються майданчики, закриваються секції, - сказав Віталій Кличко. - Ми відкрили 8 спортивних комплексів по всій Україні, в яких тренуються десятки тисяч дітей безкоштовно. Діти там займаються волейболом, баскетболом, гімнастикою. Це гарна альтернатива тому, що пропонує вулиця — наркоманію, нікотин, алкоголь, кримінал. Ми сподіваємося, що діти, які тут займатимуться, будуть сильними й гармонійно розвиненими".

Зараз ви читаєте новину «"Тиждень вмиватися не буду, щоб поцілунок Кличка не змити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі