четвер, 17 грудня 2009 09:20

Тимошенко знову відправила посланців випрошувати кредит МВФ

Тимошенко знову відправила посланців випрошувати кредит МВФ

Виконуючий обов"язки міністра фінансів України Ігор Уманський та заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський у складі офіційної делегації вилетіли до Вашингтона для проведення чергового раунду переговорів у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється на веб-сайті Мінфіну України.

17 грудня відбудеться зустріч керівництва Мінфіну і МВФ.

"Протягом візиту відбудеться зустріч з керівництвом МВФ, під час якої обговорюватимуться позиції сторін, зокрема, щодо питань перегляду умов програми stand-by і бюджетної політики уряду в 2009-2010 роках", - зазначається в повідомленні.

Також у повідомленні йдеться, що наразі у відносинах з МВФ в рамках програми stand-by залишаються діючими зобов"язання української сторони відповідно до раніше підписаного листа про наміри та меморандуму про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 року.

Нагадаємо, українська влада бореться за отримання від МВФ $2,37 млн (SDR 1,5 млрд) до кінця 2009 року.

МВФ восени-2008 прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by в розмірі близько $17 млрд. За час, що минув Київ уже отримав три транші на загальну суму майже $11 млрд.

Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

Раніше газета "The New York Times" писала з посиланням на офіційного представника фонду, що  черговий транш Україна отримає вже після президентських виборів.

МВФ неодноразово публічно відзначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко знову відправила посланців випрошувати кредит МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі