субота, 28 листопада 2009 14:26

Тимошенко за спиною у Ющенка молилась за померлими (ФОТО)

Сьогодні, 28 листопада, в Україні відзначається День пам"яті жертв голодоморів і політичних репресій. Президент України Віктор Ющенко поклав квіти до пам"ятника Жертвам Голодомору 1932-33 років на Михайлівській площі в Києві.

Разом з Президентом на покладанні квітів були присутні його дружина і діти, повідомляє прес-служба Ющенка.

О 9:00 в Софійському соборі розпочалася заупокійна служба за померлими під час голодоморів, на якій також були присутні Президент, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, керівники релігійних організацій України та вищі посадові особи держави.

О 15:15 на території Державного музею Меморіал пам"яті жертв голодоморів в Україні на вул. Мазепи 15 а за участю Віктора Ющенка розпочнуться меморіальні заходи.

Крім того, о 15:15 пройде Скорботна хода, покладання до підніжжя Меморіалу пам"яті жертв голодоморів в Україні композицій зі свічками та колосків пам"яті.

О 15:50 Президент України виступить зі зверненням до українського народу.

Рівно о 16:00 вся країна вшанує пам"ять жертв Голодомору хвилиною мовчання, після якої о 16:01 розпочнеться Всеукраїнська акція Запали свічку.

30 тисяч свічок сьогодні будуть горіти на схилах парку Слави біля Меморіального комплексу пам"яті жертв голодоморів, який розташований на вулиці Січневого повстання (Мазепи), 15 а.

Як повідомлялося, СБУ назвала низку імен колишніх керівників УРСР, обвинувачених в організації геноциду. До кінця року відповідні матеріали надійдуть до суду.

Корреспондент.net

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко за спиною у Ющенка молилась за померлими (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі