понеділок, 18 липня 2011 14:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко встала перед суддею Кірєєвим. Їй дали двох адвокатів

Тимошенко встала перед суддею Кірєєвим. Їй дали двох адвокатів

Суддя Родіон Кірєєв дозволив екс-прем'єру Юлії Тимошенко залучити до справи двох нових адвокатів.

Відповідне клопотання екс-прем'єра було подано на початку сьогоднішнього судового засідання.

Згідно до постанови, до справи допущено адвокатів Олександра Плахотнюка та Миколу Сірого.

Водночас суд відмовився допускати до справи в якості захисників представників американських компаній BDO та Сovington & burling.

"Оскільки суду не надані свідоцтва про права займатися адвокатською діяльністю, а також не названа норма закону, на підставі якої цих осіб потрібно долучити", - пояснив своє рішення Родіон Кірєєв.

Раніше суддя вимагав від Тимошенко, щоб вона робила заяву про захисників стоячи.

"Ось вам – в письмовому вигляді", - сказала Тимошенко, різко встала і поклала заяву на стіл судді.

Після того Кірєєв ще раз нагадав Тимошенко про необхідність дотримуватися порядку в залі суду і виконувати розпорядження головуючого.

"Щойно Кірєєв не допустив до захисту двох представників міжнародних кампаній: аудиторської(BDO)та правозахисної.Бояться участі міжнародних фахівців", - прокоментувала ситуацію з допуском адвокатів екс-прем'єр.

Раніше Печерський райсуд відсторонив Сергія Власенка від "газової справи" Юлії Тимошенко. Невдовзі після цього депутата було видалено з зали суду. На позаминулому засіданні Тимошенко відмовилася від послуг захисника Миколи Титаренка, однак попри це на минулому засіданні суддя Родіон Кірєєв відмовився зачитати заяву про допуск нових адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко встала перед суддею Кірєєвим. Їй дали двох адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі