понеділок, 11 липня 2011 11:51

Тимошенко відмовилась від послуг адвоката Титаренка

Тимошенко відмовилась від послуг адвоката Титаренка

Підсудна у кримінальній справі, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що відмовляється від послуг адвоката Миколи Титаренка через те, що суд позбавив правозахисника можливості повноцінно захищати свого клієнта, надавши йому лише два дні для ознайомлення із справою.

"Ви мене змушуєте зробити крок, який по суті є нелогічним для людини, проти якої запустили машину політичних репресій. Але я його зроблю, тому що у мене не залишається ніяких прав, можливостей на захист. Мене силова машина, частиною якої став і суд, позбавила елементарних правил на захист", - зазначила Тимошенко.

Підсудна зачитала відповідну заяву свого адвоката Титаренка.

"...У такій ситуації я, навіть дуже намагаючись вас захистити, позбавлений судом можливості надати вам кваліфіковану та професійну правову допомогу. При цьому за умови надання мені нормального розумного терміну для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, я вважаю професійною честю виконувати функції вашого захисника", - процитувала Тимошенко адвокатську заяву.

Для надання кваліфікованої допомоги підсудній Титаренку потрібне "виконання судом своїх обов'язків та надання можливості для ознайомлення із матеріалами кримінальної справи".

"Прошу вас прийняти рішення щодо можливості для подальшого виконання мною функцій вашого захисника у кримінальній справі №493151, порушеною щодо вас Генпрокуратурою", - йдеться у документі.

За словами Тимошенко, не дивлячись на все це та погане самопочуття, Титаренко таки прийшов сьогодні до суду та "намагався змусити суд виконувати норми КПК".

"На жаль, вказівки президента сьогодні вище ніж КПК і будь-які інші закони, тому я приймаю заяву свого захисника Миколи Титаренка. У нас є контракт, і я його сьогодні його розриваю.... Немає у вас, пане суддя, підстав відмовити мені у моїй заяві. Тому суд зобов'язаний прийняти відсторонення мого захисника від справи. Ви маєте винести відповідну постанову", - резюмувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилась від послуг адвоката Титаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі