вівторок, 03 лютого 2009 10:15

Тимошенко прийшла в Раду. Ющенка - не буде

Тимошенко прийшла в Раду. Ющенка - не буде

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко прийшла у вівторок до парламенту і зайняла місце в ложі уряду до початку засідання парламенту.

Разом з нею прийшли і члени Кабінету міністрів.

Натомість Президент Віктор Ющенко сьогодні в парламент не прийде. Він має щільний робочий графік зустрічей та нарад. Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ваннікова.

Зокрема, зранку Ющенко заслухає звіт голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Бондаря.

Після того президент проведе зустріч з генпрокурором, яку планує присвятити обговоренню стану нагляду за додержанням прав громадян на звернення та особистий прийом.

Також робочим графіком цього дня передбачено провести нараду з питань удосконалення державної політики у сфері захисту прав власності.

Крім того, президент проведе низку зустрічей, присвячених бюджетній політиці, а саме: стану виконання бюджету і фінансуванню спорту в цілому та олімпійської збірної України, зокрема.

Щодо конституційних норм про взаємодію президента і парламенту, Ванникова нагадала, що Ющенко виступить із щорічним посланням до Верховної Ради згідно із Конституцією України.

Прес-секретар наголосила, що саме послання як стратегічний документ, а не протокольна присутність глави держави під час відкриття чергової сесії Верховної Ради, є пріоритетом при формуванні робочого графіка президента.

В той же час депутати фракції Партії регіонів продовжують блокувати трибуну і президію парламенту, вимагаючи виступу президента, прем"єра і глави Нацбанку.

Нагадаємо, що учора на Погоджувальній Раді представник Кабміну заявив про згоду уряду відзвітувати у вівторок на вечірньому засіданні Ради, тоді як "Регіони" виступили з вимогою заслухати звіти Тимошенко і Ющенка у четвер.

За матеріалами: Українська правдаІнтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко прийшла в Раду. Ющенка - не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі