середа, 23 грудня 2009 12:09

Тимошенко придумала, як працювати з МВФ без грошей

Тимошенко придумала, як працювати з МВФ без грошей

Виконуючий обов"язки міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що українська делегація завершила діалог з комісією європейського департаменту МВФ.

Про це він сказав під час засідання Кабінету Міністрів.

"У нас немає розбіжностей по умовах наступного траншу. Комісія зробить перегляд, коли будуть бюджетні розрахунки. Приїде в Україну, можливо, після свят і тоді зробить заяву", - зазначив Уманський.

За словами міністра, зараз перегляд рішення МВФ неможливий через внутрішні проблеми.

Нова модель не пов"язана з подальшим запозиченням коштів

"Проте ми закрили усі питання та зобов"язання Кабміну. Непорозумінь немає, хоча ми і відступили від умов виділення коштів (було підписано закон про соцстандарти). Також фактично зірвано бюджетний процес 2010 року. Жодна фракції у Верховній Раді не бачить можливості продовжити голосування за цей закон", - розповів Уманський.

Він додав, що українська делегація досить детально обговорювала питання бюджету у Вашингтоні.

"Україна почне наступний рік по 46 статті бюджетного кодексу. Це оперативний розпис статей бюджету. Як це буде працювати Мінфін поки не знає, бо в Україні ще не було таких прецедентів", - підкреслив міністр.

У свою чергу прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що співпраця з МВФ продовжується.

"Наступний транш отримаємо, коли приймемо бюджет. Також ми знайшли трохи іншу модель співпраці з МВФ, яка не пов"язана з подальшим запозиченням коштів", - поділилась вона.

Проте глава уряду відмовилась уточнити, про яку саме модель ідеться і пообіцяла розповісти пізніше.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко придумала, як працювати з МВФ без грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі