середа, 07 квітня 2010 12:21

Тимошенко нічого не зробить суддям КС через визнання коаліції легітимною

Тимошенко нічого не зробить суддям КС через визнання коаліції легітимною

Політолог Кость Бондаренко не береться прогнозувати рішення Конституційного суду у справі про законність парламентської коаліції.

"У нас все дуже не прогнозоване, - зазначив політолог в коментарі Gazeta.ua - Це можуть знати лише члени Конституційного суду".

Відповідаючи на запитання, чому рішення КС щодо коаліції оприлюднять за два дня після його прийняття Бондаренко сказав: "Це абсолютно нормально, така процедура є. Вони протягом трьох днів можуть оголосити це рішення".

Коментуючи заяву Тимошенко про те, що вона буде домагатися відставки суддів, які голосували за визнання коаліції легітимною, Бондаренко зазначив, що вона немає на це ніякого права.

"У Тимошенко немає повноважень добиватися звільнення суддів КС у разі визнання коаліції легітимною. Конституційний суд - це вища інстанція і я не думаю, що будь-яка політична сила, навіть, якщо вона дуже велика, може все робити з Конституційним судом. КС формується на паритетних засадах різними політичними інститутами. І не у функціях політичних партій звільняти чи призначати суддів КС", - пояснив Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нічого не зробить суддям КС через визнання коаліції легітимною ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі