субота, 04 вересня 2010 10:07

Тимошенко хоче нову Конституцію, щоб не ламали країну

Тимошенко хоче нову Конституцію, щоб не ламали країну
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає необхідним підготувати і ухвалити новую редакцію Конституції.

Про це вона сказала в ефірі Шустер live.

"Нам не треба чергових урядів, які працюють тільки для себе. Якщо ви підете в суд по тарифах, по пенсії проти діючої влади ви зможете виграти у цьому суді.Тому на будь-яких наступних виборах нам потрібно, нарешті, обирати не обличчя... навіть не лідерів. Нам потрібно побудувати нову державу", - заявила вона в ефірі "Шустер Live".

За її словами доля країни не має залежати від прізвище голови держави

"Нам один раз треба набратися мужності і не під Ющенка, не під Януковича, не під Тимошенко, зробити ту Конституцію, яка не дозволить більше, хто б не прийшов - поганий або гарний, з освітою або без освіти, патріот, або не патріот - щоб ніхто не міг ламати країну під себе. І тоді, якщо ви відчуєте, що у Вас дієвий інструмент, тоді ми можемо сказати, що щось змінилося", - сказала Тимошенко.

"Потрібно зробити проект Конституції, після прийняття якої не поміняється жодна кома і літери, прийняти пакет ключових законів, і один раз зробити так, щоб хто не прийшов, якщо він бере щось нечесно, щоб він відповідав не тоді, коли йде в опозицію, а коли ще при владі", - заявила вона.

При цьому лідер "Батьківщини" переконана, що в Основному законі необхідно передбачити можливість позачергової зміни влади.

"Якщо ми подивилися через рік, хто прийшов в уряд чи на посаду президента, абсолютно не придатний, то треба не через п"ять років міняти, а міняти якомога швидше. У нас не має п"ять років, потім ще п"ять років... А потім все життя закінчується", - сказала Тимошенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче нову Конституцію, щоб не ламали країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі