вівторок, 25 березня 2014 15:31

Тенюха зробили цапом-відбувайлом - політолог

Тенюха зробили цапом-відбувайлом - політолог

Колишнього в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха зроблять винним в анексії Криму.

Про це у коментарі Gazeta.ua cказав політолог Віктор Небоженко.

"Тенюха постійно критикували, це перше. А друге - він представник партії "Свобода", ця політсила теж незадоволена його роботою. Вони думали, що будь-яка людина в формі може вирішити питання військового конфлікту. Але це не так. Тенюха зробили цапом-відбувайлом за втрату Криму. Тенюх - це перша ластівка. "Свобода" й далі буде позбавлятися тих, шкодитиме рейтингу Тягнибока в президентській кампанії. Тягнибок таки іде в президенти, а змістом кампанії будуть не реформи, не вихід країни з кризи, а повернення Криму", - наголосив експерт.

На його думку, міг би й далі працювати, але не побачив підтримки однопартійців.

"Він добра людина. Патріот, скоріш за все грає на бандурі, флейті, знає вірші Пушкіна. А що можна взяти від "Свободи"? Вони наївні провінційні хлопці. Кадрів у них не було. Кого знали, того й брали у партію. До того ж вони гордились знайомством з Тенюхом", - зауважив експерт.

Новий в.о міністра Михайло Коваль має взяти в управління українську армію і забезпечити її фінансування, вважає Небоженко.

"Міністр має знатися на двох речах: бути хорошим військовим бухгалтером і командиром. Це чоловік середніх років, що має гарну військову освіту, польовик. Зі звичайної мотострілкової дивізії. Не адмірал, не кардинал. Не хлопець, який може напам'ять шість годин співати українські пісні, а котрий знає всі устави від старлея до генерала. В нас проблема підшукати професіонала, а не людину групи Януковича чи патріота вище патріотів, якій личитиме військова форма. Чи впорається з цим завданням новий міністр - покаже час. Треба хоча б 10 днів, щоб побачити його перші кроки", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Тенюха зробили цапом-відбувайлом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі