вівторок, 25 березня 2014 14:38

Тенюх був неадекватним міністром - експерт

Тенюх був неадекватним міністром - експерт
Ігор Тенюх. Фото: espreso.tv

Ігоря Тенюха лише з другої спроби звільнили з посади в.о. міністра оборони через неголосування УДАРу.

Про це у коментарі Gazeta.ua cказав політолог Тарас Березовець.

"У Віталія Кличка якісь там дитячі травми чи комплекси. Вчора як його образив на погоджувальній раді Турчинов. А сьогодні "ударівці" відмовились голосувати за відставку Тенюха, яка була логічна", - пояснив він.

Політолог вважає, Тенюху можна подякувати лише за збереження життя українських військових у Криму.

"Але в дійсності він не виконав жодних настанов. Йому давали в руки і "Закон про збройні сили" і "Устав стройової служби". Треба було це різкіше використати для захисту людей і техніки. Це неадекватний міністр. Він не справився з тими завданнями які перед ним стоять. Він має в будь-якому разі піти", - зауважив експерт.

За його словами, новий в.о. Міністра оборони Михайло Коваль має в першу чергу забезпечити українську армію військовою технікою.

"Ми побачили на прикладі Тенюха, що хороший військовий - це не обов'язково професійний захист країни. Міністр на сьогодні має бути менеджером, який би організував правильне витрачання держбюджету. Новий міністр має домовитись про постачання військово-технічного обладнання, зброї, літаків. Хай вони будуть старші, але щоб вони були. Кораблі, стрілецька зброя. Тим більше, що є сьогодні бажаючі допомогти безкоштовно. Це країни НАТО", - пояснив політолог.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за відставку в.о міністра оборони Ігоря Тенюха з другої спроби. "За" проголосували 228 депутатів. Призначили в.о. міністра оборони генерал-полковника Михайла Коваля.

Зараз ви читаєте новину «Тенюх був неадекватним міністром - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі