понеділок, 06 листопада 2006 09:24

Тарасюк поговорить з Лавровим про російський флот в Україні

 

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров прибуде до Києва з робочим візитом 7-8 листопада. <> Про це сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

За його словами, 8 листопада в столиці України відбудеться перше засідання підкомітету міжнародного співробітництва в рамках міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Тарасюк повідомив, що наразі майже погоджено порядок денний цього засідання, але остаточно це буде вирішено 8 листопада.

Глава МЗС зазначив, що на сьогодні на засідання підкомітету підготовлено понад 10 питань. Серед них, зокрема, делімітація морських кордонів, демаркація кордону по суходолу, умови розташування Чорноморського флоту РФ в Україні, також підготовка та створення умов для проведення інвентаризації майна ЧФ.

За словами Тарасюка, українсько-російська комісія, яка розглядає дані питання, "помітного прогресу не зробила, попри наполягання української сторони". На даний момент, як наголосив міністр, умов для майбутньої інвентаризації майна ЧФ так і не створено. Ця проблема розглядатиметься Президентами України та Росії під час візиту Володимира Путіна до Києва, повідомив Тарасюк, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк поговорить з Лавровим про російський флот в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі