вівторок, 16 серпня 2016 15:27

Тактика Росії дуже небезпечна - Клімкін

Тактика Росії дуже небезпечна - Клімкін
Фото: dialog.ua

Тактика Російської Федерації щодо анексованого Криму дуже небезпечна.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю австрійському виданню Der Standard.

"Можливо, це була спроба мобілізуватися всередині країни. Адже найближчим часом у Росії будуть парламентські вибори, настрої в Криму залишають бажати кращого. Можливо навіть, що так Росія мала намір реалізувати мирний процес і виграти цим час. Ми не знаємо точно, яка у Росії тактика. Але вона дуже небезпечна", - сказав Клімкін.

Повернути Крим Україна планує політичними засобами та за підтримки міжнародного співтовариства і санкцій, зазначив міністр.

"У нас також є формат "Женева плюс", щоб говорити про Крим. Звичайно, ми не настільки наївні, щоб думати, що Росія завтра сяде з нами за один стіл, щоб обговорити статус Криму. Але є багато актуальних питань, які необхідно обговорити у присутності міжнародних організацій. Зокрема, права людини в Криму, контроль повітря і на морі", - додав глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін став передбачуваним - нардеп

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму. Російські силовики затримали двох "організаторів терактів": Євгена Панова та Андрія Захтія.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безглуздими і цинічними. І доручив перевести на посилену бойову готовність підрозділи, розташовані вздовж лінії фронту та на кордоні з окупованим Кримом.

Зібрана на прохання української сторони Рада безпеки ООН підтримала цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Тактика Росії дуже небезпечна - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі