пʼятниця, 02 вересня 2011 13:09

Свою книгу Янукович переписав з текстів інших авторів

Свою книгу Янукович переписав з текстів інших авторів

Широко розрекламована книга президента Віктора Януковича "Opportunity Ukraine" виявилася плагіатом.

Як з'ясувала редакція "Української правди", книга Януковича є плагіатом, де за підписом президента видано не лише чужі ідеї, а скомпільовано цілі абзаци з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб, зокрема, одіозного журналіста В'ячеслава Піховшека та арештованого чиновника Василя Волги.

Як виявилося, книга Януковича містить багаточисельні дослівні передруки інших авторів без жодного посилання на першоджерело.

Перші екземпляри книги прибули до України цими днями.

Нагадаємо, влітку 2011 з'ясувалося, що Янукович написав книгу "Opportunity Ukraine", яку було видано англійською мовою у видавництві "Манделбаум Верлаг" у Відні.

Однак тут не йшлося про гонорар, а навпаки – не видавництво платило Януковичу за літературний продукт, а Янукович - видавцю за поліграфічні послуги.

Янукович у нещодавніх інтерв'ю стверджував, що почав писати книгу ще в опозиції, а закінчив - у відпустці. Він також запевнив, що прагнув чесно і неупереджено викласти свою позицію як президента Україні, громадянина, патріота з найгостріших і насущних проблем - про шляхи розвитку та вибору України, про її місце в світі та її відповідальність за цей світ.

Зараз ви читаєте новину «Свою книгу Янукович переписав з текстів інших авторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі