пʼятниця, 04 лютого 2011 11:41

Кращі "ляпи" Януковича: Євразія та "Увікни Україну"

Кращі "ляпи" Януковича: Євразія та "Увікни Україну"

У березні 2010-го в Брюсселі під час запису інтерв'ю каналу "Євро Ньюз" Віктор Янукович переплутав Косово із Сербією та Чорногорією, а Північну Осетію із Південною.

У травні. Запропонував провести зимову Олімпіаду 2022 року на Буковині. Пізніше з'ясувалося, що мав на увазі Буковель в Івано-Франківській області.

У червні. Назвав Ізраїль європейською країною. Розділив материк Євразія на Азію та Євразію. Переплутав дату смерті та ювілею поета Тараса Шевченка. Директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартіна Райзера назвав спочатку Лайзером, потім — Майзером.

У липні. Двічі назвав держсекретаря США Гілларі Клінтон генеральним секретарем.

У вересні. На спільному брифінгу з російським президентом Дмитром Медведєвим у Глухові обмовився: "Ми із самого початку з Дмитром Анатолійовичем домовилися, що не будемо говорити про погане, а краще зробимо".

У жовтні. Переплутав ім'я прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера. Назвав його Гайпером.

У грудні. На прес-конференції назвав новорічну ялинку "йолкою".

У січні 2011-го. У виступі з нагоди Дня Соборності переплутав слова "заради" та "зарази", сказав "зарази втілення реформ". У Давосі на українському ланчі не зміг виговорити лозунг промо-кампанії до чемпіонату Євро-2012 "Увімкни Україну". "Этот слоган — увікни, вікнить... для себя Украину", — сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Кращі "ляпи" Януковича: Євразія та "Увікни Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі